Bomen snoeien

Veel bomen zijn een sieraad in uw tuin, een object wat niet weg te denken is. Arborex adviseert daarom ook in vrijwel alle gevallen de boom te behouden. Het snoeien van een boom is vaak een prima oplossing. Hoe werkt dat, een boom snoeien? Let wel: soms is snoeien ook een must, omdat bijvoorbeeld een zieke tak de boom nog verder aan kan tasten.

 

Het snoeien van een zieke boom gebeurt vaak door de natuur zelf. Met een flinke storm waaien zieke bomen om of breken zware takken af. Voorkomen is hierin beter dan genezen; wat als zo’n zware tak op uw huis of op een passant terechtkomt? U als boomeigenaar bent daar zelf aansprakelijk voor. Mocht er iets gebeuren, dient u aan te tonen dat de boom degelijk onderhoud heeft gehad.

 

Alle bomen snoeien

Arborex heeft zijn certificaten goed op orde. Het belangrijkste certificaat is European Tree Worker. Grote bomen, kleine bomen, wij snoeien alle bomen. Is de boom in uw tuin te groot? Of lijkt de boom ziek? Laat ons een onderzoek uitvoeren, waarmee we een gericht plan van aanpak kunnen maken. Is het nodig de boom te kappen? Dat kan ook. Of kunnen we volstaan met het weghalen van de zieke tak?

 

Snoei brengt bloei

Soms is het snoeien van een boom nodig om de boom weer goed te laten groeien. Arborex haalt dan wat takken uit de boom om te zorgen voor meer licht en dus meer groeimogelijkheden. Ons doel is bij het snoeien van een boom altijd tweeledig: het beste voor de boom en de meest ideale én veilige situatie voor u als klant.

 

Snoeiafspraak maken?

Wilt u de boom in uw tuin aan een deskundige snoeibeurt onderwerpen? Of laten beoordelen of de boom ziek of verzwakt is? Bel dan met Arborex voor een kennismaking bij u op locatie. Wij inspecteren de boom en komen met een gericht advies.


Vraag een offerte aan
Verzenden