Bomen rooien

De enorme wortels van onze Amerikaanse eik vernielen het straatwerk in de tuin.’ ‘We hebben een zieke berk in de tuin staan, wat moeten we daarmee?’ In vrijwel alle gevallen is het rooien van de boom de enige optie. Wat is het verschil tussen een boom rooien en een boom kappen? Bij het rooien van een boom verwijdert Arborex zowel de boom zelf als zijn wortels, de zogenaamde stobbe. Dat betekent dat u de vrijgekomen plek weer kunt gebruiken in uw tuin.

 

Een boom laten rooien door Arborex is mogelijk in een wijde regio. Ons werkgebied ligt in een straal van zo’n 40 kilometer rondom Barneveld. Vele particulieren en bedrijven hebben de weg naar Arborex inmiddels gevonden. Wat beloven wij onze klanten?

 

Begrijpelijke vragen

Een boom rooien is iets waar veel boombezitters tegenop zien. Beschadigd de tuin niet? En gebeuren er geen persoonlijke ongelukken? En waar laten we al dat afval? Arborex begrijpt die vragen, maar heeft er tegelijk een oplossing voor. Wij hanteren in al ons werk twee eenvoudige principes:

  • Veiligheid voor alles
  • Afspraak is afspraak

Veiligheid
Het rooien van een boom begint eerst met het neerhalen van de boom zelf. Dat kan op meerdere manieren: als de situatie het toelaat, laten we de boom in één keer vallen. Kan dat niet, dan kunnen we kiezen voor diverse oplossingen: we klimmen de boom in en halen trapsgewijs de takken en de stam naar beneden. Soms is klimmen niet veilig: takken breken af doordat de boom ziek is. Dan biedt een hoogwerker uitkomst. Onze eerste prioriteit is altijd uw en onze veiligheid. Die veiligheid geldt zowel persoonlijk als voor uw eigendommen. Denk daarbij aan beplanting en bestrating, veranda’s en de woning.

 

Afspraak is afspraak

Een boom rooien kost tijd. In vrijwel de meeste gevallen is het kappen van een boom één volle dag werk. Het rooien van de stobbe doen we meteen de volgende dag, zodat u binnen twee dagen van de complete boom af bent. Zoals gezegd: afspraak is afspraak. Daarop zijn wij aanspreekbaar! 

 

Boom rooien?

Een boom rooien is een flinke klus. Het belangrijkste is voor u het eindresultaat: extra ruimte en licht in uw tuin. Meer informatie over het rooien van een boom? Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking bij u op locatie!


Vraag een offerte aan
Verzenden