Bomen planten

‘In onze huidige tuin staat een prachtige boom, die we graag meenemen als we verhuizen. Kan dat?’ Natuurlijk, een bestaande boom verplanten is goed mogelijk. Net als met een verhuizing van uw inboedel vraagt dat om een gedegen voorbereiding. Of u bij Arborex ook terecht kunt als u een rij nieuwe bomen wilt planten? Jazeker!

 

Nieuwe bomen planten

U wilt in uw (nieuwe) tuin graag een mooie boom plaatsen, als eyecatcher. Arborex zet uw wensen op een rij en voorziet u van het juiste boomadvies. Welke boom past in uw tuin? Of moeten er meer bomen in uw tuin of langs uw oprijlaan te zien zijn? Arborex levert de juiste maat boom en zorgt voor een goede voorbereiding op de plantplaats. De juiste condities (goede grond, voldoende water) maken het succes van uw nieuwe boom of bomen. Met een kraan zetten we de boom op de juiste plek. Maar Arborex zorgt ook voor de nazorg: snoeien en water waar nodig. Het groeien kan beginnen!

 

Bestaande bomen verplanten

Arborex krijgt regelmatig de vraag of een boom ook kan verhuizen. Soms op eigen terrein omdat u een schuur wilt bouwen op de plek van de boom. Of omdat u een nieuwe woning hebt gekocht. Een goede voorbereiding is het halve werk. Hoe doen we dat bij Arborex? Voor een ideale situatie (en dus de grootste kans op succes) beginnen we twee jaar van tevoren. We steken een kluit rondom de boom uit, zodat de boom nieuwe haarwortels aanmaakt. Dat maakt de kans op een succesvolle verplaatsing fors groter.

 

Contact

Zowel bij nieuwe bomen planten als bij het verplanten van een boom krijgt u de slagingskans nooit op 100%. Maar een goed plan van aanpak van Arborex vergroot u die kans enorm. Een afspraak maken om uw wensen door te spreken? Wij komen graag langs!


Vraag een offerte aan
Verzenden